Theorie

Bij schaken hoort theorie. Al zullen de meeste SVK-ers buiten het dorp niet bekend staan om hun grote theoretische kennis! Daarom stellen we deze pagina ook op geheel eigen wijze samen! We besteden o.a. aandacht  aan:

Klik op de knop van jouw keuze

De knop "problemen" zal voor zich spreken, want.... wie heeft die nu niet? Uiteraard gaat het op deze website in principe om schaakproblemen, eventuele privé-problemen mailen we door naar Mona.

Met name bij de "openingen" hebben we rekening gehouden met het Koudekerkse schaakvolk! Daar waar we goed in zijn, het totaal op het verkeerde been zetten van tegenstanders, vindt hier zijn onderbouwing! Kijk hier maar eens hoe je een tegenstander totaal van slag maakt in enkele zetten!!

Bij "toetsen" halen we wat materiaal te voorschijn uit de methode Brunia/van Wijgerden. Deze boekjes leest uw webmaster nog vrijwel dagelijks (in bad, in bed en op het toilet) om - zonder de last van het schaakbord, maar met de hulp van stellingsdiagrammen - zijn schaakkennis te vergroten (voor wat het waard is.....).
De antwoorden van de problemen staan op een aparte pagina "Oplossingen", om te voorkomen dat men direct al gaat spieken.

Wie liever een partijtje naspeelt kan beter kijken op de partijenpagina. Daar gaan we langzamerhand een selectie van wereldberoemde  clubpartijen uit Koudekerke opbouwen. 
De webmaster nodigt jullie van harte uit om voor deze pagina's het nodige materiaal aan te leveren, al of niet voorzien van jouw (desnoods onjuiste) commentaar (of dat van een ander).

Het zal aardig zijn om in de toekomst nog knoppen hierboven aan de keuzelijst toe te voegen. We denken dan bijvoorbeeld aan "miniaturen"of "bloopers".

 

© copyright SVKoudekerke